Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън неочаквано се появи в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън неочаквано се появи в
Коментари Харесай

Блинкън пред Съвета за сигурност на ООН: Тук съм, за да предотвратя война

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ненадейно се появи в Организация на обединените нации, с цел да направи послание по тематиката за рецесията в Украйна. Той промени проектите си в последния миг и на път за Мюнхенската конференция по сигурността се спря в Ню Йорк, с цел да приказва пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, в който влизат 15 страни, през днешния ден разисква Минските съглашения от 2015 година, които трябваше да сложат завършек на спора сред украинската войска и подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна. Блинкън посети централата на Организация на обединените нации, с цел да даде знак за мощния ангажимент на Съединени американски щати към дипломацията, да подчертава върху потребността от деескалация и да предложи път в тази посока.

Той акцентира, че всички причини сочат, че Русия се приготвя за настъпление и прикани интернационалната общественост „да вземе отношение“ по това. Блинкън предизвести, че рецесията сред Русия и Украйна се намира „в рисков момент“.
Русия си подготвя предлог за война
По думите на държавния секретар на Съединени американски щати Москва се пробва да създаде подправен предлог за започване на военни дейности, само че „не знаем каква форма може да одобри той“.

„Възможно е това да бъде изфабрикувана и нарочена за терористична бомбена офанзива в Русия, разкриване на всеобщ гроб, режисирана офанзива с дрон  против цивилни или подправена, а даже и същинска офанзива с химическо оръжие. Русия може да опише това като етническо пречистване или геноцид, като се подиграе с това разбиране, което ние в тази камера одобряваме сериозно“ – сподели Блинкън.

Той добави, че съветските управници могат да провокират рецесия, на която да реагират, като защитят етническите руснаци в Украйна. Тази реакция може да одобри разнообразни форми – от стандартна офанзива до кибердиверсии и дейности против обособени групи от популацията на Украйна.

Държавният секретар на Съединени американски щати подкани Русия да употребява дипломацията, вместо силата, за разрешаването на рецесията.

„Аз съм тук през днешния ден не с цел да стартира война, а с цел да предотвратя такава. Информацията, която показах през днешния ден, е доказана от това, което виждаме на терен и се разпростира пред очите ни от месеци. Спомнете си, че до момента в който Русия непрестанно се подиграваше с нашите предизвестия и паники и ги наричаше мелодрама и глупости, те методично натрупаха към 150 000 бойци на украинската граница, дружно със качества за осъществяване на масирано военно нахлуване. Не единствено ние виждаме това. Съюзниците и сътрудниците ни виждат същото“ – сподели Блинкън.
Ескалация на напрежението
По-рано през днешния ден сепаратистите и украинското държавно управление си насочиха взаимни обвинявания за пукотевица със снаряди през линията на прикосновение в Донбас.

Новото напрежение породи дни откакто Държавната дума (долната камара на съветския парламент) одобри резолюции за признание на независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.

Постоянният представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислица изиска през днешния ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да разиска този въпрос и съобщи, че дейностите на съветските депутати подкопават Минските съглашения и „ в допълнение ускоряват заканите против териториалната целокупност на Украйна “.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации неведнъж е обсъждал украинската рецесия след 2014 година, когато Русия анексира Кримския полуостров. Той обаче не може да предприеме никакви дейности, защото Русия, наред с Франция, Англия, Китай и Съединени американски щати, има право на несъгласие.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР