Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който е на посещение

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който е на посещение
Коментари Харесай

Блинкън при Зеленски: Много ясно се вижда прогресът на украинската контраофанзива

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който е на посещаване в Киев, съобщи, че има доста насърчаващ прогрес в украинската контраатака, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вижда се доста ясно значимия напредък, който вие постигате в този момент в контраофанзивата и това е доста, доста окуражаващо ", сподели Блинкън по време на среща с президента на Украйна Володимир Зеленски.

По време на срещата с американския държавен секретар Зеленски пък предизвести, че следва тежка зима. 

" Една тежка зима ни чака. Но ние сме щастливи, че не сме сами, с цел да ѝ се противопоставим. Ние ще го създадем дружно с нашите сътрудници ", сподели украинският водач. 

Той благодари на Съединени американски щати за тяхната помощ за енергийния бранш на Украйна, който редовно беше цел на съветските удари предходната година.

След срещата със Зеленски Блинкън беседва и с украинския външен министър Дмитро Кулеба.  

" Американската помощ не е щедрост. Днес с помощта на нашите сътрудници Украйна възпира съветската експанзия. Ние в никакъв случай няма да призовем за разрастване на американски военни в Украйна ", съобщи Кулеба на американския си сътрудник по време на срещата.

Блинкън пък сподели, че Съединени американски щати са се заели да дадат на Украйна средства да напише сама бъдещето си и добави, че през днешния ден Вашингтон афишира нова помощ за Киев в размер на над 1 милиард $ и тя ще даде нов подтик на украинската контраатака.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР