Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и руският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и руският външен министър
Коментари Харесай

Блинкън призовава Лавров Русия да не трупа армия в и до Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и съветският външен министър Сергей Лавров организираха диалог по-рано денем по въпроси като обстановката в Украйна и неотдавнашната среща на Русия с НАТО , съобщи представителят на някогашния Нед Прайс, оповестява ТАСС.

" Секретарят акцентира значимостта на продължаването на дипломатическия път за деескалация на напрежението към надълбоко тревожното струпване на съветска войска в и покрай Украйна . Секретарят повтори непоклатимия ангажимент на Съединени американски щати към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и акцентира, че всяко разискване на европейската сигурност би трябвало да включва съдружниците от НАТО и европейските сътрудници, в това число Украйна ", се споделя в изказване на Прайс.

Лавров прикани Блинкън да не повтаря спекулации за " хипотетична идна съветска експанзия " в Украйна , а да принуди Киев да извърши Минските съглашения.

" В подтекста на обстановката в югоизточната част на Украйна министърът прикани държавния секретар да не повтаря спекулациите за хипотетична идна " съветска експанзия ", а да принуди управляващите в Киев да изпълнят напълно споразуменията от Минск ", се споделя в изказване на съветското външно министерство след телефонния диалог.

Освен това Лавров удостовери императива Вашингтон да даде съответни отговори " на хартия " на предложенията на Русия за гаранции за сигурност допустимо най-скоро.

" Сергей Лавров за следващ път посочи главните моменти в плановете на двустранния контракт със Съединени американски щати и съглашението с НАТО, които внесохме по-рано, които дефинират правните гаранции за обезпечаване на сигурността на Русия в границите на правилото на неделимостта , на сигурността, утвърдена от всички евроатлантически страни. От наша страна още веднъж бе доказан императивът, че Вашингтон неотложно да даде " на хартия " съответни мнения по посочените документи ", се споделя в изказване на външното министерство.

Руският външен министър и държавният секретар на Съединени американски щати разискаха опцията за продължение на контактите в близко бъдеще. Телефонният диалог се организира във вторник по самодейност на американската страна. Мария Захарова удостовери, че Лавров и Блинкън могат да се срещнат скоро в Европа .
 Песков: НАТО е опасност за Русия
Песков: НАТО е опасност за Русия

Москва смята за конфронтиране разширението на Алианса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР