Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и президентът на Украйна

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и президентът на Украйна
Коментари Харесай

Огромно разочарование за Украйна при визитата на държавния секретар Антъни Блинкън в Киев

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на вчерашната си среща в Киев не са взели никакви решения по отношение на потреблението на американски оръжия за удари надълбоко в Русия, заяви американският ефирен канал „ Ей Би Си Нюз “, базирайки се на консултант на украинския президент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Зеленски и Блинкън са разискали премахването на възбраната за удари надълбоко в съветска територия и доставките на оръжия, съгласно консултант на Зеленски, осведомен със срещата. Зеленски е предал на Блинкън обстоен проект по какъв начин Украйна може да употребява ракетите с огромен обхват за удари против Русия и му е дал лист с вероятни цели, сподели съветникът. Служителят обаче акцентира, че не са взети решения по този въпрос.

Киев от дълго време упорства за позволение от Съединени американски щати да нанася удари по военни цели в границите на съветските граници.

Ихор Черниев – народен представител от украинската Върховна рада и ръководител на делегацията на неговата страна в Парламентарната асамблея на НАТО – сподели пред „ Ей Би Си Нюз “, че украинците се надяват на позволение от Съединени американски щати да употребяват армейската тактическа ракетна система АТАКМС за удари по Русия. Най-далекобойната вариация на оръжието може да поразява цели на разстояние до към 460 км.

„ Това ще въодушеви украинците и нашата войска “, сподели Черниев. Руските летища и военни хранилища ще бъдат преди всичко в листата на задачите на Киев, в случай че американските ограничавания върху потреблението на АТАКМС в действителност бъдат отстранени, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР