Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и министърът на отбраната

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и министърът на отбраната
Коментари Харесай

Американските дипломати се връщат в Украйна, САЩ изпращат нова военна помощ за стотици милиони

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин посетиха Киев през вчерашния ден, което беше първото посещаване на американски водачи в Украйна след началото на съветското настъпление, съобщи Франс прес, като цитира американски представители.

По време на визитата си двамата оповестиха, че американското дипломатическо наличие ще се завърне последователно в Киев , както и директна и непряка военна помощ на стойност над 713 милиона $.  Тя ще бъде разпределена сред Украйна и 15 други страни в Централна и Източна Европа, прецизира Ройтерс. От тези средства към 322 милиона $ са предопределени за Киев, отбелязва Асошиейтед прес. Останалите ще бъдат разграничени сред страни от НАТО и други страни, дали помощ на Украйна от началото на войната.

Новото финансиране е друго от предходните помощи на Съединени американски щати за Украйна - то не включва оръжия от складовете на американската войска, а пари , които страните могат да употребяват за закупуване на оръжия , от които се нуждаят.

Освен това Вашингтон е одобрил продажба на муниции на стойност 165 милиона $. Те не са създадени в Съединени американски щати и са съвместими с оръжията от руската ера, употребявани в Украйна, отбелязва АП.

С това общата сума на американската военна помощ за Украйна от началото на нашествието доближи 3,7 милиарда $.

Очаква се Байдън да номинира Бриджит Бринк за дипломат на Съединени американски щати в Украйна. Възможно е американските дипломати да се върнат в Украйна до края на седмицата.
Посещението на двамата министри беше доказано, откакто те се завърнаха на полска територия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР