Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен пристигна в Египет

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен пристигна в Египет
Коментари Харесай

Блинкен пристига в Египет на регионална обиколка по време на кризисна обиколка, прокарвайки споразумение за примирие в Газа

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен дойде в Египет на петата си районна обиколка от октомври предходната година, целяща да проправи пътя за съглашение сред Израел и Хамас, до момента в който войната в Газа бушува.

Във вторник Блинкън трябваше да се срещне с египетски медиатори, които дружно с други арабски сътрудници се пробваха да сключат договорка за преустановяване на жестоката война, която умъртви повече от 27 500 палестинци, най-вече дами и деца.

По-голямата част от 2,3-милионното население на обсадения анклав е разселено, изправено пред сериозен дефицит на храна, вода, медикаменти и заслон, като по-голямата част от Газа в този момент е в руини след съвсем четиримесечно израелско бомбардиране.

Съединени американски щати, Египет и Катар работят по договорка, която ще спре войната и ще разреши размяната на израелски пленници, държани от Хамас, и палестински пандизчии в израелски затвори. Въпреки това се оповестява, че Израел и Хамас остават надалеч един от различен в единодушието си с изискванията.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР