Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно

...
Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно
Коментари Харесай

Вашингтон: Имаме достоверна информация за Миталов

" Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е взел участие, непосредствено или косвено, в сериозна корупция в качеството си на арбитър от Специализирания углавен съд. Тази корупция подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България. "
Това са съобщили от Държавния департамент на Съединени американски щати пред вестник " Сега " и Българска национална телевизия във връзка решението на държавния секретар Майк Помпео арбитър Андон Миталов и фамилията му да не могат да влизат в Америка, защото магистратът е забъркан в сериозна корупция. ПОДРОБНОСТИТЕ ТУК.
Без отговори обаче остават въпросите какви тъкмо са корупционните дейности на съдията на Специализирания углавен съд и по кое време са осъществени. А също и от кого е пристигнал сигналът против него.
Магистрати от Висш съдебен съвет се зачудиха и оповестиха действието за " необичайно ", тъй като " дали някой е подкупен или не се взема решение в наказателно дело и влезнала в действие присъда. " Според Емил Дичев от съюза на съдиите: " по принцип на мен ми е много обидно за нашето национално достолепие непозната страна да споделя кой арбитър или държавен чиновник на висше равнище е подкупен. "
Съдийската гилдия реши да разпореди инспекция разследван ли е арбитър Миталов. Единственото съмнение, което остава е това, че точно Миталов даде позволение на обвиненият в шпионаж началник на Фондация " Русофили " Николай Младенов да напусне България и да получи премия от Владимир Путин. От Инспектората към Висш съдебен съвет изпрати просрочен отговор, че инспекцията изискана още тогава от Сотир Цацаров е спряна, тъй като, както излиза наяве от известието до медиите, Инспекторатът " няма подготвеност да ревизира правилността на правосъдните актове ". ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ.
Самият арбитър Андон Миталов към момента не е коментирал състоятелно дейностите на Съединени американски щати, само че пък излезе в болничен.
От формалния отговор за Българска национална телевизия и в. " Сега " излиза наяве, че законът, по който е глобен арбитър Миталов, " не дава съответна формулировка на " сериозна корупция " - " по принцип ние преглеждаме характера на корупционните дейности, в това число и техния възможен резултат върху националните ползи на Съединени американски щати ", показват от Вашингтон.
Външното министерство на Америка изяснява още, че " най-общо казано, корупцията нанася основни вреди върху стопанската система, обществото и сигурността на дадена страна, може да улесни проведената престъпност и да отслаби публичното доверие във върховенството на закона и в ръководството. Това има директно отражение върху националната сигурност на Съединените щати, техните стопански и външнополитически ползи и, уверени сме, тези на партньорските на Съединени американски щати страни ".
В позицията е маркирано и че " когато държавният секретар на Съединени американски щати получи достоверна информация, че длъжностно лице е взело участие непосредствено или косвено в сериозна корупция или в тежко нарушение на човешките права, той е длъжен да уточни обществено или конфиденциално това длъжностно лице и неговите или нейните най-близки родственици по силата на Раздел 7031 "
От Държавния департамент изясняват, че ще продължат да употребяват тези си пълномощия и " според от съответните условия някои оповестявания се вършат обществено, до момента в който други могат да бъдат конфиденциални ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР