Държавният секретар Антъни Блинкън разговаря в понеделник с новия външен

...
Държавният секретар Антъни Блинкън разговаря в понеделник с новия външен
Коментари Харесай

Блинкън и Камерън обсъдиха Израел и Украйна

Държавният секретар Антъни Блинкън беседва в понеделник с новия външен министър на Обединеното кралство лорд Дейвид Камерън .

Това оповестяват от Държавния департамент. 

Двамата подчертаха първо приемствеността в специфичните връзки сред Съединени американски щати и Обединеното кралство и тяхното значение за районната и световната сигурност.
 Бившият английски министър председател Дейвид Камерън се завърна като външен министър
Бившият английски министър председател Дейвид Камерън се завърна като външен министър

Крал Чарлз е одобрил да даде на Камерън място в горната камара на Англия,

Те разискаха спора Израел-Хамас, в това число напъните за увеличение на доставката на филантропична помощ за цивилни в Газа. Също по този начин разискаха връзките с Китай и съдействието за подкрепяне на Украйна да надделее против нападателната война на Русия.

Припомняме, че  Камерън беше посочен за нов външен министър на страната в понеделник, в изненадващо предопределение, направено от премиера Риши Сунак.

57-годишният Камерън беше английски министър-председател от 2010 до 2016 година, като подаде оставка след резултата от референдума за Брекзит, когато Англия гласоподава за овакантяване на Европейския съюз.

Кабинетът на английския министър председател Риши Сунак назначи Джеймс Клевърли, някогашен външен министър, за нов вътрешен министър на страната в понеделник, след

Неочакваното му завръщане на предната линия на английската политика идва, откакто прекара последните седем години в писане на записките си и присъединяване в бизнеса, в това число Greensill Capital, финансова компания, която по-късно се срина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР