Държавният секретар Антъни Блинкън отива в сряда в Мексико, за

...
Държавният секретар Антъни Блинкън отива в сряда в Мексико, за
Коментари Харесай

САЩ и Мексико търсят изход от миграционната криза

Държавният секретар Антъни Блинкън отива в сряда в Мексико, с цел да разиска оправянето с възходящата миграция , главен проблем за президента Джо Байдън, оповестява Агенция Франс Прес. Той е придружаван от министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас и служителя на Белия дом по въпросите на миграцията Лиз Шерууд.

Необичайното коледно седмично пътешестване на висшия посланик на Съединени американски щати беше ненадейно планувано, защото съперничещата Републиканска партия притиска Байдън за угнетяване на миграцията в подмяна на единодушие в Конгреса с един от основните му цели - поддръжката за Украйна.

Около 10 000 незаконни мигранти се пробват да влязат всеки ден на южната граница на Съединени американски щати. Това е съвсем двойно повече от броя преди пандемията.

Мексиканският президент Андрес Обрадор разиска казуса в телефонен диалог в четвъртък с Байдън. 
 Съединени американски щати отвориха гранични пунктове с Мексико
Съединени американски щати отвориха гранични пунктове с Мексико

Затварянето провокира паника за икономическото влияние

Мексико ще ускори контрола по отношение на мигрантите, пътуващи към Съединени американски щати.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър сподели, че американската делегация ще беседва с Лопес Обрадор по отношение на " незабавната нужда от законни пътища и спомагателни насилствени дейности " във връзка с миграцията.

Мексико, според съглашения както с Байдън, по този начин и с неговия предходник Доналд Тръмп, се съгласи най-малко краткотрайно да приема мигранти, които желаят да преминат в Съединените щати.

Тръмп, любимецът за номинацията на републиканците против Байдън, още веднъж организира и антиимигрантска акция. Той упрекна чужденците, че " тровят кръвта на страната ни " - език, който критиците показаха, че е сходен на този на Хитлер. Тръмп отхвърли обвиняванията,

Пакетът, препоръчан от Байдън на Конгреса, също ще финансира 1300 спомагателни сътрудници на граничния патрул, които да оказват помощ за справяне с миграцията.
 Тръмп: Имигрантите
Тръмп: Имигрантите " тровят кръвта на нашата страна "

Нови нападки от някогашния президент против Байдън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР