Държавният изследователски институт по атомна енергия на Република Корея е

...
Държавният изследователски институт по атомна енергия на Република Корея е
Коментари Харесай

Хакери от КНДР вероятно са разбили системата на ядрения институт на Южна Корея

Държавният проучвателен институт по атомна сила на Република Корея е засякъл през май несанкциониран достъп до своите компютърни мрежи от IP адреси, които евентуално принадлежат на хакери от Северна Корея, заяви през днешния ден Yonhap News Agency, представен от ТАСС.

Според депутата от Националното заседание Ха Тхе Гьона, на 14 май в компютърните мрежи на изследователския институт е осъществено несанкционирано навлизане от 13 външни IP адреса. Експерти в региона на киберсигурността от компания IssueMakersLab открили, че част от тези адреси са на група хакери от КНДР, свързани с разследващите служби на Пхенян.
 Ким Чен Ун: Готови сме и за разговор, и за борба със Съединени американски щати Ким Чен Ун: Готови сме и за разговор, и за борба със Съединени американски щати
" КНДР би трябвало да е подготвена както за разговор, по този начин и за борба със Съединените щати ", сподели Ким Чен Ун пред конреса на Трудовата празненство...

Депутатът твърди, че институтът в началото се опитал да прикрие случая, само че по-късно признал проникването в мрежите си, като прецизирал, че следствието към момента не е завършило. От организацията означават, че към този момент не са открили нарушителите и не могат да кажат дали са били откраднати някакви данни.

Служител на южнокорейското министерство на науката и осведомителните технологии съобщи, че ведомството му, което взе участие в следствието, не е разкрило доказателства за присъединяване на Пхенян.

Според Yonhap News Agency тази хакерска група може да стои и зад хакерската атака против английската фармацевтична компания AstraZeneca предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР