Държавният глава заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане не

...
Държавният глава заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане не
Коментари Харесай

Нинова хвърли върху Радев вината за падането на кабинета и прати бизнеса да говори с него за тока

" Държавният глава дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " не ни дадоха даже 100 дни. Смятаме, че той (президентът Румен Радев - б.р.) е част от тази група, която смъкна настоящото държавно управление ".

Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова атакува пред публицисти президентът Румен Радев, откакто върна в президентската институция третия мандат за сформиране на кабинет в границите на 47-то Народно заседание.

Българска социалистическа партия се готви за избори, социалистите ще създадат мощна акция и влизат в изборите с чисто лице. Програмата, която бе показана в Народното събрание в доста огромна степен отразява идейни и законодателни виждани на алените по какъв начин да продължи България да се развива.

Българска социалистическа партия са подготвени с летящ старт в идващия парламент да стартират работа още веднъж. Проблем за социалистите е неналичието на хартиени бюлетини на идните предварителни парламентарни избори.

На въпрос на  дали има терзания от инспекции на служебния кабинет, Нинова съобщи изрично: " Никакви! ".

Президентът не е поставял въпроса за участници на Българска социалистическа партия в служебния кабинет. Допускам, че ще постъпи както и първия път - ще вземе някои представители на експертите зад тила ни. Няма да носим отговорност за работата на служебния кабинет, защото никой не се е обърнал към Българска социалистическа партия да даде оферти за министри, посочи Нинова. Тя няма информация дали Българска социалистическа партия ще има министри в служебния кабинет, защото президентът въобще не ги е уведомил.

Нинова уточни, че от това, което е споделил, евентуално няма да удължи работата на Народното събрание. Имало рецензия от страна на президента за безпорядък в енергетиката. Президентът не спря да подлага на критика държавното управление от първия ден на властта, макар че президентът сътвори главната партия - " Продължаваме промяната ", недоволства тя.

Българска социалистическа партия прояви най-висока степен на отговорност за сформиране на държавно управление, сподели водачът на партията. Нинова алармирала още преди седмица какъв брой е тежък казусът с избор на ръководител на КЕВР, като никой не й повярвал, а последвали упреци, експанзия, жлъч и обвинявания за мандата, че го държат още седмица, с цел да седят в креслата си, изясни тя

Не одобряваме рецензията на президента, че оставаме безпорядък. Затова Нинова предлага на президента да обърне рецензията към Има Такъв Народ, чиито министър на енергетиката са излъчили.

" Нов ръководител на КЕВР не може да се избере за два дни и президентът доста добре го знае. Нова процедура за нов ръководител на енергийния регулатор ще отнеме време до 12 август. Очевидно президентът бърза да влезе във властта и да я упражнява и няма да даде тази опция на Народното събрание. Върви се към избор на Иван Иванов, което още веднъж е противоречиво от конституционна позиция и нека да не докара още веднъж до анулация на това решение ", надява се Нинова.

Тя не съжалява, че е издигнала Румен Радев за президент на България. Според Нинова, президентът дължи първия си мандат на Българска социалистическа партия, до момента в който при номинацията му за втори президентски мандат е подсилен и от други партии.

Нямаме никакво предпочитание да носим отговорност за протичащото се в областта на енергетиката, защото неведнъж предупреждавахме да не се стопират договарянията с " Газпром ", сподели водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Трябва да се намерят различни доставки, само че да не се стопират договарянията с " Газпром ", подсети Нинова. Това, което се е изтънчено от Българска социалистическа партия, те го свършили, а оттук насетне отговорността е в президентската институция. Президентът Румен Радев да не се оправдава с завещание, а да назначи министри, които да се оправят с казуса, настоя Нинова.

Тя подсети, че от Българска социалистическа партия изготвили стратегия, внесли 79 закона в Народното събрание и приемането на законите щяло да облекчи живота на всички хора. По думите ѝ обаче ГЕРБ, Има Такъв Народ,  " Възраждане " и Движение за права и свободи с цинична безнаказаност хвърлят страната в безпорядък.

На влизане в президентството Корнелия Нинова съобщи, че държавното управление е направило всичко допустимо да реши проблемите в енергетиката и с КЕВР. За един ден това в Народното събрание не може да се случи. Президентът Радев при приемане на неизпълнения мандат за кабинет от Българска социалистическа партия прикани Народното събрание да откри решение извънредно значим проблем до края на тази седмица.

По думите ѝ досега, в който функционирал кабинетът обективно, бизнесът доста добре го знаел, че властта им подсигурила обезщетения, успокоение за работа и резултатът е изтъкнат - първи в Европа по промишлен напредък.

" Оттук нататък да се обръщат към президента, ГЕРБ, Има Такъв Народ, Възраждане и Движение за права и свободи - отговорността е там ", прикани Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР