Държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на

...
Държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Румен Радев връчи втория мандат на ГЕРБ, от партията го върнаха

Държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател Даниел Митов, излъчен от втората по бройка парламентарна група ГЕРБ. От партията го върнаха.

При президента пристигнаха Даниел Митов, Десислава Атанасова и Томислав Дончев, които преди този момент показаха проектокабинет, който по този начин и не внесоха при президента.

Румен Радев връчи мандата на претендента за министър председател на ГЕРБ Даниел Митов за сформиране на държавно управление. Той от своя страна съобщи, че от партията не виждат опция вторият мандат да бъде осъществен и по тази причина го връщат.

" Предоставям ви мнението - предлагаме вторият мандат да се смята за неосъществен, заяви номинираният за министър-председател от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след което върна мандата.

Благодаря ви за улеснението, отговори Румен Радев при връщането на мандата.

 Снимка: Булфото

След това започнаха диалози при закрити врата.

 Снимка: Булфото

На конференция преди този момент ГЕРБ разгласи състав на кабинета, само че изрично обявиха, че ще върнат незабавно мандата на президента. От партията това бяха оповестили още при консултациите при президента, като се аргументираха, че по този метод няма да се губи конституционно време. Обосноваха се, че показват този кабинет е хората да могат да сравнят техните номинации за министри с проектокабинетите, номинирани от " ИТН ".

Връчването на третия мандат се реализира по персонално убеждение на президента и не е подвластен от подредбата на парламентарните групи по бройка. Това би трябвало да се случи след 7 дни. На кой ще бъде връчен той следва да забележим. На конференцията на ГЕРБ по-рано Даниел Митов, съобщи, че без градивни диалози и консенсус държавно управление не може да се сформира. Аз не виждам такива за третия мандат, тъй че явно отиваме към избори, изясни Даниел Митов. Десислава Атанасова пък добави, че е парадоксално, че първия и втория не желаят да ръководят, а петия или шестия ще се пробват да създадат държавно управление.

Ако и с третия мандат не се образува постоянен кабинет - президентът, с един и същи декрет, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори, в границите на два месеца. Държавата остава в ръцете на длъжностен кабинет, който обаче е с лимитирани пълномощия и би трябвало да провежда новите избори.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР