Държавният глава Румен Радев връчи на посланика на Германия у

...
Държавният глава Румен Радев връчи на посланика на Германия у
Коментари Харесай

Румен Радев: Германия се утвърди като наш ценен приятел

Държавният глава Румен Радев връчи на посланика на Германия у нас Детлеф Лингеман медал " Стара планина " - първа степен. Дипломатът получи висшето държавно отличие за извънредно огромните си заслуги за укрепването и развиването на българско-германските връзки.

" В последните години на взаимна работа и участие в Европейски Съюз и НАТО Германия се утвърди като наш скъп другар, приближен сътрудник и стратегически съдружник ", сподели президентът.
 Румен Радев БГНЕС
Връчването на оценката президентът Радев дефинира като израз на самопризнание за персоналния принос на немския посланик, както и израз на смисъла, което България отдава на съдействието си с Германия.

Президентът Радев: Трябва да сме единни във външната си политика

" Отличните двустранни връзки в днешно време се дължат на поредната работа на нашите две страни, само че и на извънредно всеотдайната активност на генерации български и немски дипломати ", означи президентът Радев.
 Румен Радев БГНЕС
" Изключително високо ценим напъните на дипломат Лингеман и екипа му за интензифициране на търговско-икономическите ни връзки ", съобщи президентът Радев и добави, че към този момент близо 5000 са немските предприятия в България, а двустранният стокообмен се е повишил и към този момент е над 6,6 милиарда евро за миналата година. Германските вложения в България доближават близо 3 милиарда евро, с което Федерална Република Германия се утвърди като водещ вложител у нас.

Радев за контракта в Скопие: Отворена е нова европейска страница в двустранните връзки

Посланикът засегна тематиката за идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз като означи, че това е голяма задача и председателството е предизвикателство за всяка страна.

" България потвърди, че е благонадежден сътрудник в границите на Европейски Съюз ", сподели Лингеман и даде като образец това, че страната ни поставя големи старания с поддръжката на сътрудниците за защитата на външните граници на Европейски Съюз. По тематиката Кабинетът предлага Мария Гигова за медал „ Стара планина ” Президентът връчи медал „ Стара планина ” на шефа на Метрополитен
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР