Държавният глава Румен Радев свиква редовно заседание на Консултативния съвет

...
Държавният глава Румен Радев свиква редовно заседание на Консултативния съвет
Коментари Харесай

Радев свиква редовно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност

Държавният глава Румен Радев привиква постоянно съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Заседанието ще стартира в 14.00 часа на " Дондуков " 2. КСНС ще е на тематика " Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения ".

Още при първите индикации за разгръщане на военната борба, българското държавно управление разгласи, че отбранителната ни тактика ще е построена напълно на база на Българската войска. В края на предходната седмица стана ясно, че поръчаните от страната ни нови американски изтребители ще се забавят поради ковид пандемията.

" Това е обезпокоително за нашите въоръжени сили - слага под тестване освен нашия персонален състав, само че слага и опасности България да загуби въздушния суверенитет, да загуби опцията да охранява сама личното си въздушно пространство, което е въздушно пространство на НАТО. Но за това дали ще закъснеят и в случай че закъснеят - за какво, би трябвало да попитате към господин Борисов и неговото държавно управление.

Когато сключваха те контракта, при какви условия и какви клаузи са сключвали този контракт ", уточни от своя страна президента Румен Радев. Миналата седмица 4 испански изтребители дойдоха в България. Те правят взаимен Air Policing с Военновъздушни сили, като българските дежурни изтребители се употребяват предпочитано.

Германия, Франция и Полша приканиха Русия за деескалация на напрежението с Украйна Взаимодействието е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР