Държавният глава Румен Радев срамно потъна вдън земя след голямата

...
Държавният глава Румен Радев срамно потъна вдън земя след голямата
Коментари Харесай

Защо Радев не е на мястото на трагедията в Граф Игнатиево?

Държавният глава Румен Радев срамно потъна вдън земя след огромната покруса на база " Граф Игнатиево ", в която починаха двама български водачи.

Както стана ясно, преди обед, образователният боен аероплан L – 39 ZA, се разруши при комплицирана маневра на доста ниска височина. Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации във връзка плануваното авиошоу, което бе анулирано.

 

По-рано днес президентът Румен Радев взе участие в демонстрационен полет на изтребител F-16 в авиобазата по покана на Военновъздушните сили на Съединени американски щати. Политикът, прочут с прозвището мистър " Кеш " небрежно взе верния завой за F-16, откакто притискаше Народното събрание да направи договорка за покупка на изтребителите " Грипен ", зад които прозират лобистки ползи за милиони.

Радев драговолно театралничи пред самолета, все едно, че записваше рекламен клип на бъдещия си политически план. Типично в неговия жанр, оприличаван от специалисти като този на средноазиатски деспот, Радев се усмихваше горделиво пред снимачните екипи.

 

Но изчезна след случая,

който лиши живота на старши лейтенант и майор от Българската войска.

 

Постъпката му е срамна като се има поради, че той е главнокомандващ на въоръжените сили.

 

Инцидентът се развихри пред десетки присъстващи на генералната подготовка за утрешното авиошоу, което към този момент е анулирано.

 

Според наши източници водачите са били преуморени, само че са се съобразили с персоналното гледище на Радев демонстрацията да се организира непременно. Тепърва това ще бъде открито от следствие, което прокуратурата би трябвало неотложно да извърши.

 

От командния пункт им наредили да създадат няколко ефектни маневри и по-късно да кацат. При една от тях самолетът се озовал в близката гора. Пилотите не са имали време да реагират, защото са летели на дребна височина.

 

Старши лейтенантът неотдавна се оженил, а майорът бил инструктор и минавал измежду сътрудниците си като страховит човек. По време на злополуката на летището към момента е имало оператори и фотографи, които бяха пристигнали за демонстрационния полет на Румен Радев с F-16. След него публицистите бяха приканени да изоставен, само че някои от тях към момента не са се били изтеглили. 

 

На място към този момент дойде и министърът на защитата Атанас Запрянов. Но Радев продължава да се спотайва, евентуално в просторния си кабинет на " Дондуков " 2, а нещастието от през днешния ден ще продължава да тежи на съвестта му.

Автор: blitz.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР