Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор със специалния

...
Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор със специалния
Коментари Харесай

Президентът разговаря със сър Стюарт Пийч за Северна Македония

Държавният глава Румен Радев организира през днешния ден телефонен диалог със специфичния делегат на Обединеното кралство за Западните Балкани сър Стюарт Пийч.
 
Европейската вероятност на Република Северна Македония и на страните от Западните Балкани и основното значение на процеса на европейска интеграция за сигурността и стабилността на района бяха във фокуса на диалога. Държавният глава изрази вярата на страната ни за бързо разрешаване на въпроса за гарантиране на правата на македонските българи, посредством вписването им в конституцията на Република Северна Македония, за занемаряване на езика на омразата към България и ценене на вековното българско културно-историческо завещание в тази страна. Постигането на действителни резултати в двустранния разговор с България доста ще форсира и процеса на европейска интеграция за РСМ, акцентира президентът.
 
Средата на сигурност в Източна Европа, в подтекста на ескалацията на напрежение в Украйна, също бе измежду тематиките на диалога сред президента Румен Радев и сър Стюарт Пийч.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР