Държавният глава Румен Радев определи председателя на Сметната палата Димитър

...
Държавният глава Румен Радев определи председателя на Сметната палата Димитър
Коментари Харесай

Кой е Димитър Главчев?

Държавният глава Румен Радев дефинира ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър-председател.

Кой е той?



Димитър Главчев е роден в София. Магистър по интернационалните стопански връзки и по счетоводна отчетност от Университета по национално и международно стопанство. Дипломиран експерт-счетоводител, регистриран инспектор в Института на дипломираните експерт-счетоводители.

Притежава над 30 години професионален стаж в региона на одита, финансовия надзор и счетоводството. Повече от 20 от тях са в региона на самостоятелния одит, в това число задължения за контрактувани процедури по планове, финансирани от Европейски Съюз.

Народен представител и член на Комисията по бюджет и финанси от 41-то до 46-то Народно заседание. Заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и ръководител на Постоянно настоящата подкомисия по отчетност на обществения бранш в 41-то Народно заседание.



Председател на 44-то Народно заседание за интервала 19.04.2017 – 17.11.2017 година Заместник-председател на 43-то Народно заседание. Председател на Комисията за наблюдаване на активността на Държавната комисия по енергийно и водно контролиране в 41-то Народно заседание. Ръководител на делегациите на Интерпарламентарния съюз, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в 44-то Народно заседание.



Един от основателите и участниците в правенето на Закона за Сметната палата, признат през 2010 година, който е в основата на в този момент настоящия закон.

Негова е концепцията за основаването на Консултативен съвет към палатата. В в този момент настоящия закон тази концепция намира изражение посредством присъединяване на представители на професионалните организации – Института на дипломираните експерт-счетоводители и Института на вътрешните инспектори в България, в управлението на институцията.

Избран за ръководител на Сметната палата на 28 юли 2023 година от 49-то Народно заседание.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР