Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до семейството и

...
Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до семейството и
Коментари Харесай

Радев изпрати съболезнователно писмо до семейството и близките на Тодор Кавалджиев

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до фамилията и околните на Тодор Кавалджиев, вицепрезидент на Република България в интервала 1997-2002 година

 

„ Ще запомним Тодор Кавалджиев с извънредно скромния му, даже аскетичен метод на живот. С нас ще остане и неговото верую, че достолепието и стремежът към правдивост нямат политическа багра “, се споделя в писмото на президента Румен Радев.

 

Държавният глава акцентира, че като вицепрезидент Тодор Кавалджиев има своя значим принос за построяването и укрепването на президентската институция и за одобряването на демократичното начало и висока политическа просвета в страната.

 

„ Личният и публичен път на Тодор Кавалджиев са отражение на комплицирания български XX век, кондензиран с опълчване и страдалчество за мнозина. Отредена му беше сложна орис, само че и мощен темперамент, с който да я посрещне. До последно Тодор Кавалджиев странеше от почести и облаги и не се опасяваше да подлага на критика недъзите както на съперниците, по този начин и на своите съидейници “, декларира още в писмото си до фамилията и околните на Тодор Кавалджиев президентът Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР