Държавният глава проведе консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС в

...
Държавният глава проведе консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС в
Коментари Харесай

Президентът: Сриващото се доверие в политическата класа създава рискове за България и от политическите партии зависи да го възвърнат 

Държавният глава организира съвещания с парламентарната група на ГЕРБ-СДС в границите на конституционната процедура по връчване на мандат за сформиране на държавно управление

Дълбоката рецесия, която обхвана обществото ни, роди устрема към дълбока и цялостна смяна, само че непрестанно намаляващата изборна интензивност е и отзив за сриващото се доверие в политическата класа. Това слага опасности за България и от политическите партии зависи да възвърнат това доверие. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представителите на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. На „ “ президентът организира през днешния ден и на следващия ден съвещания с политическите сили в 47-ото Народно заседание преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент. Вицепрезидентът Илияна Йотова също взе присъединяване в срещата.

Президентът уточни, че българите изпитват основателни паники от растящите цени, от продължаващата война и от неизвестността, подбудена от рецесиите, които не могат да бъдат решени нито по настрана, нито единствено от една партия. Румен Радев акцентира, че наред с икономическата, обществената, здравната и бежанската рецесия, през днешния ден сме изправени и пред политическа рецесия. Той напомни, че народните представители в сегашния парламент имат значително работа, с цел да подсигуряват действието на страната минимум до края на годината. „ Актуализацията на бюджета, приемането на законодателни промени за стартирането на Плана за възобновяване и резистентност не търпят отсрочване и се надявам партиите да влязат в конструктивен разговор по всички тези въпроси “, сподели още президентът Радев.

Бъдещето на жителите зависи от решенията на политиците и от напъните на институциите освен в народен, само че и в интернационален подтекст, съобщи още Румен Радев. По думите му страната ни чака по-активна поддръжка в съюзите, в които членува, по-ефективна работа и потребление на всяка опция, с цел да се отстоява националният интерес и да не се позволява България да остане в периферията на Европа. „ Всичко това изисква, амбициозна, единна, поредна външна политика “, добави той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова удостовери, че ще върнат втория мандат за сформиране на държавно управление допустимо най-бързо, тъй че да стартират съвещания по връчване на мандат на третата политическа мощ. „ Отчитаме всички провокации, пред които е изправена страната ни “, съобщи тя и прикани останалите политически сили да проявят разсъдък и да работят дружно, с цел да свърши Народното събрание нужното.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР