Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски пристигна на предварително необявена

...
Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски пристигна на предварително необявена
Коментари Харесай

Зеленски пристигна изненадващо в Лондон

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски дойде на авансово необявена аудиенция в Лондон , където ще организира " договаряния всъщност " с министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак, предава английският ефирен канал Sky News.

В известие в обществената мрежа Twitter Зеленски написа: " Днес – Лондон. Обединеното кралство е водач когато става въпрос за увеличение на военния ни потенциал по земя и въздух. Това съдействие ще продължи през днешния ден. Ще се срещна с моя другар Риши. Ще проведем съдържателни диалози както на четири очи, по този начин и сред делегации ".

Today – London. The UK is a leader when it comes to expanding our capabilities on the ground and in the air. This cooperation will continue today. I will meet my friend Rishi. We will conduct substantive negotiations face-to-face and in delegations.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Зеленски дойде в Обединеното кралство тази заран и ще стане първият международен водач, на който Сунак ще бъде хазаин в резиденцията си в Чекърс. Очаква се Сунак да разгласи нова военна помощ в поддръжка на Украйна. Миналата седмица Англия стана първата страна, която стартира да доставя Украйна с крилати ракети с огромен обхват, които разрешават нанасяне на удари против съветски военни обекти, ситуирани надълбоко зад фронтовите линии, напомня Ройтерс.

Междувременно уредниците на срещата на върха за народна власт в Копенхаген оповестиха, че Зеленски ще се включи във форума посредством видеоконферентна връзка.

На 13 май Зеленски посети Рим, където се срещна с президента и премиера на Италия, а също по този начин бе признат на визита при папа Франциск. След това той отпътува за Германия, където беседва с президента Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц. В неделя Зеленски дойде във Франция за среща с президента на страната Еманюел Макрон.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР