Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин подписа указ, който

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин подписа указ, който
Коментари Харесай

Путин опрости процедурата за предоставяне на руско гражданство за жителите на Запорожка и Херсонска област

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин подписа декрет, който разрешава на жителите на Запорожка и Херсонска област в Украйна да аплайват за съветско поданство по опростена процедура. Съответният документ е оповестен на съветския формален портал за правна информация, предава

Внасят се промени в постановлението, с което опростена процедура бе предоставена на жителите на непризнатите ДНР и ЛНР. В документа се показва, че „ жителите на Украйна, ДНР или ЛНР, непрекъснато пребиваващи на територията на ДНР, ЛНР, Запорожка област на Украйна или Херсонска област на Украйна, <...> имат правото да аплайват за поданство на Руската федерация по банален метод в сходство с част осма на член 14 от Федералния закон от 31 май 2002 година № 62-ФЗ „ За поданството на Руската федерация “.

Разглеждането на заявките за поданство на Руската федерация за тези лица и приемането на съответните решения би трябвало да се правят в период не по-дълъг от три месеца от датата на подаване на молбата и изискуемите документи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР