Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е провел среща

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е провел среща
Коментари Харесай

Башар Асад и Владимир Путин се срещнаха в Сочи

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е провел среща със сирийския си сътрудник Башар Асад в черноморския курорт Сочи, предаде РИА Новости.

Двамата президенти са разискали въпроси, свързани с политическото урегулиране на Сирия, както и с подготовката на идния Конгрес на сирийския народен разговор. Стенограмата от срещата беше оповестена по-късно на уеб страницата на Кремъл.

Башар Асад отбелязал, че с помощта на намесата на Русия Сирия е избавена като страна. Съгласно думите му, интервенцията на съветската авиация в страната е разрешила налагането на политическо позволение на рецесията в страната.

„ За този интервал са реализирани огромни триумфи, както на бойното поле, по този начин и в политически проект. Много региони на Сирия са освободени от терористите и в тях бе допустимо да се върнат сирийците, които по-рано бяха принудени да ги изоставен “, са думите, с които Асад се е обърнал към съветския президент.

На собствен ред Путин е изразил вяра, че в скоро време ще бъде сложена дефинитивна точка на битката с тероризма в Сирия. Той е подчертал, че най-важната задача за Сирия е предприемането на стъпки за политическо позволение на рецесията.

Президентите на Сирия и на Русия са се съгласили, че военната интервенция в Сирия е близка към своя край и към този момент е време да се премине към мирния развой, съобщи ТАСС.

„ Смятам, че казусът с тероризма има световен темперамент. До цялостната победа над тероризма има още дълго време. Но що се отнася до нашата взаимна работа по битката против тероризма на територията на Сирия, тази военна интервенция фактически завършва “, съобщи Путин.

„ Мисля, че в този момент най-основното е да се премине към политическите процеси и на драго сърце означавам вашата подготвеност да работите с всеки, който желае мир и развой на разрешаването на спора “, добави Путин.

„ През този интервал ние постигнахме огромни триумфи, както директно на бойните полета, ката и в политически проект. Много региони на Сирия са освободени от терористите и в тези региони съумяха да се върнат сирийците, които бяха принудени да ги изоставен по-рано “, означи на собствен ред Асад. „ Трябва да се признае, че тази интервенция разреши да се доближи до политическото разрешаване на спора в Сирия “, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР