Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин бе попитан дали

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин бе попитан дали
Коментари Харесай

Путин: Вагнер вече не съществува

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин бе запитан дали ЧВК „ Вагнер “ ще бъде непокътната като бойна единица – въпрос, на който той отговори с думите, че „ юридически “ тази конструкция „ не съществува “, оповестява вестник „ Коммерсант “.

„ Е, ЧВК „ Вагнер “ не съществува! “, акцентира Путин, отговаряйки на въпрос на публицист дали наемниците ще бъдат непокътнати като бойна част. Руският президент означи, че в страната няма закон за частните военни организации, което значи, че „ няма такова юридическо лице “.

„ Групата съществува, само че юридически не съществува. Това е обособен въпрос, обвързван с действителната заверка. Но това е въпрос, който би трябвало да се разисква в Държавната дума, в държавно управление. Не е елементарно “, призна Путин.

Путин разяснява за първи път и какво е било разисквано на срещата в Кремъл от 29 юни, на която са участвали 35 командири на „ Вагнер “, в това число създателят на компанията Евгений Пригожин.

„ От една страна, на срещата дадох оценка на това, което са създали на бойното поле (в Украйна), а въпреки това, на това, което са създали по време на събитията от 24 юни. Трето, аз им демонстрирах вероятни разновидности за по-нататъшната им работа, в това число потребление на техния военен опит. Това беше “, изясни Путин.

„ Можеха всички да се съберат на едно място и да продължат да служат. И нищо нямаше да се промени за тях. Те щяха да бъдат водени от същия човек, който беше същинският им пълководец през цялото това време. Мнозина кимнаха, когато споделих това. Но създателят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин, който седеше начело и не видя всичко това, сподели откакто ме изслуша: „ Не, момчетата не са съгласни с такова решение “, увери съветският президент.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР