Държавният глава на Иран призова за година на единство на

...
Държавният глава на Иран призова за година на единство на
Коментари Харесай

Да се обединим, призова Рохани на митинг по повод 39 г. от Ислямската революция

Държавният глава на Иран прикани за " година на единение " на събитие по отношение на 39 година от Ислямската гражданска война през 1979 година на фона на извършените през предишния месец митинги, оповестяват Агенция Франс Прес и ДПА.

Хасан Рохани акцентира, че консерваторите не би трябвало да блокират реформаторите на бъдещи избори и би трябвало да има по-голямо доверие към народа на Ислямската република.

" Умолявам 40-ата година от революцията, идната година, да бъде година на единение. Призовавам консерваторите, реформаторите, умерените, всички партии и целият народ да се обединят и да останат дружно ", прикани той в тирада пред хиляди ирански жители в Техеран.

Рохани завоюва президентските избори през 2013 година и 2017 година с поддръжката на реформаторите, само че той среща сериозна опозиция от страна на консерваторите за напъните си да възобнови връзките със Запада и да наложи по-големи цивилен свободи в Ислямската република.

" Трябва да се доверим на народа. Трябва да позволим на всички да вземат участие на изборите ", посочи Рохани.

" През последните 39 година постигнахме прогрес в доста области, само че в това време имаме дефекти. Може би във вземането на решения имаме закъснение. Може би не беседваме транспарантно с народа си ", посочи иранският водач.

Милиони хора се чака да участват на проведените от държавното управление демонстрации в Техеран и други градове.

Участници в демонстрациите в Техеран скандираха нормалните за такива събития лозунги против Съединени американски щати и Израел, а също по този начин гориха знамена на западни страни и еврейската страна.

През февруари 1979 година ислямистите, водени от аятолах Рухолах Хомейни, смъкнаха монархията.

Тазгодишните празненства са помрачени от неотдавна извършените антиправителствени митинги и демонстрации на дами, които намерено се афишират против носенето на ислямски одежди на публични места. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР