Държавният глава на Франция Еманюел Макрон ще приеме председателя на

...
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон ще приеме председателя на
Коментари Харесай

Преди пътуването до Китай: Макрон и председателят на ЕК се срещат в Париж

Държавният глава на Франция Еманюел Макрон ще одобри ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Париж на 3 април за подготовка за взаимното им посещаване в Китай идната седмица, предава AFP, като се базира на известие от Елисейския замък.

" Президентът на републиката ще се срещне с ръководителя на Европейската комисия на 3 април в Елисейския замък. Тази среща ще се организира като подготовка за държавното посещаване в Китай, което ще се организира от 5 до 8 април ", оповестиха от администрацията на Макрон. Елисейският замък акцентира, че " Урсула фон дер Лайен и Еманюел Макрон ще вземат участие в тристранна среща с китайския президент Си Дзинпин “.

" Тъй като европейското единение е значима причина за построяването на уравновесено партньорство с Китай , това посещаване, както и предходните, ще има мощен европейски темперамент “, увериха от администрацията на френския водач.

По график началото на срещата сред Макрон и Фон дер Лайен е планувано за 12:00 часа локално време (13:00 часа българско време).

В Китай френският президент ще се стреми да стартира развой на възобновяване на връзките след дълъг интервал на липса на персонален контакт заради пандемията. За финален път водачите на Китай и Франция разговаряха в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, а последното посещаване на Макрон в Пекин се състоя през януари 2018 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР