Държавният глава на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ще остане

...
Държавният глава на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ще остане
Коментари Харесай

Лукашенко се закани: Оставам завинаги президент, ако Западът не спрете атаките срещу Беларус

Държавният глава на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че ще остане президент вечно, в случай че западните страни не прекратят офанзивите си против страната му, оповестява " Спутник ".

Ако Западът продължава да атакува Беларус, ще бъда президент вечно, закани се той.

Лукашенко уточни, че съветските войски, които вземат участие в взаимните военни учения, ще останат в Беларус колкото е належащо.

Той заяви, че решението за изтеглянето на военните след приключването на ученията ще бъде взето на идната му среща с съветския президент Владимир Путин на следващия ден, 18 февруари.

Ако решим те да останат още месец, по този начин ще бъде, отсече Лукашенко и добави, че съветските военни ще останат на беларуска територия колкото е належащо, с цел да подсигуряват сигурността.

Държавният глава акцентира, че не е належащо да се построяват съветски военни бази в Беларус, тъй като те " не са нужни от военна позиция. "

В момента на територията на страната протичат взаимните руско-беларуски учения " Съюзна решимост-2022 ", които ще продължат до 20 февруари.

И Беларус, и Русия неколкократно увериха, че маневрите имат защитителен темперамент и не съставляват опасност за никого.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР