Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев

...
Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев се срещна с председателя на Военния комитет на ЕС генерал Михаил Костаракос

Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев одобри през днешния ден на „ Дондуков “ 2 ръководителя на Военния комитет на Европейския съюз военачалник Михаил Костаракос, оповестиха от Президентството. Гостът е на посещаване у нас по покана на началника на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев.

По време на срещата бяха разисквани настоящи тематики от дневния ред на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз. Акцент бе подложен върху нуждата от осъществяване на Постоянното структурирано съдействие и опциите, които дава Европейския фонд за защита.

„ Тези начинания способстват за построяването и поддържането на основни отбранителни качества, отчитайки високите софтуерни достижения, което подсигурява дълготрайна сигурност и непоклатимост на държавите-членки на Европейски Съюз “, уточни президентът Радев. Двамата разискаха и ролята на Военния комитет на Европейски Съюз в развиването на отбранителните качества, както и работата му за синхронизиране на Процеса на отбранително обмисляне в НАТО и Годишния съгласуван обзор на защитата в Европейски Съюз.

Генерал Костаракос даде висока оценка на българското присъединяване в задачи и интервенции на Европейски Съюз, както и на приноса на страната ни към бойната група „ Хелброк “.

В хода на диалога президентът Румен Радев уточни, че България се ангажира с реализирането на съставените елементи на така наречен Отбранителен пакет на Европейски Съюз, освен в границите на българското председателство на Съвета, само че и по-късно, защото това ще способства за реализиране равнището на упоритост, заложено в Глобалната тактика на Съюза.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР