Държавният фонд Земеделие продължава изплащането на финансовата подкрепа на земеделските

...
Държавният фонд Земеделие продължава изплащането на финансовата подкрепа на земеделските
Коментари Харесай

ДФЗ преведе над 4.3 млн. лв. на животновъди

Държавният фонд " Земеделие " продължава изплащането на финансовата поддръжка на земеделските стопани за Кампания 2017 година Днес Фондът организира общо над 4.3 млн. лева на 3 209 животновъди в страната.

По Схемата за обвързано подкрепяне за овце-майки и кози-майки в планински региони беше отпуснато подкрепяне в общ размер ба 4 052 911 лв.. Средствата бяха получени от 3 026 фермери.
ДФЗ разпредели още 276 767 лв. дотации сред 183 стопани по Схемата за обвързано подкрепяне за млечни крави в планински региони.

От ДФЗ напомнят, че ставката за заплащането на едно възможно за подкрепяне животно по Схемата за обвързано подкрепяне за овце-майки и кози-майки в планински региони е 50.47 лева Ставката за заплащането на едно възможно за подкрепяне животно по Схемата за обвързано подкрепяне за млечни крави в планински региони е 250 лева

Право на подкрепяне по Схемата за обвързано подкрепяне за овце-майки и кози-майки в планински региони имат аграрни стопани, чиито стада наброяват от 10 до 49 овце-майки и кози-майки дружно или поотделно. По Схемата за обвързано подкрепяне за млечни крави в планински региони се подкрепят животновъди, които отглеждат от 5 до 9 млечни крави.

Земеделските стопани, кандидатствали по двете схеми на обвързана поддръжка, би трябвало да продължат да отглеждат декларираните за подкрепяне животни минимум 80 дни от деня, идващ последния ден за подаване на заявките за подкрепяне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР