Държавният фонд „Затворно дело“ си връща неправомерно използвани държавни жилища.

...
Държавният фонд „Затворно дело“ си връща неправомерно използвани държавни жилища.
Коментари Харесай

Ето как ще уредят надзирателите с нови жилища

Държавният фонд „ Затворно дело “ си връща непозволено употребявани държавни жилища. В страната към този момент са издадени десетки заповеди за наложително изземване на недвижими парцели, стопанисвани от Фонда, основан преди близо 100 години – през 1930 година и с който на процедура са издигнати множеството затвори у нас, оповестява Дарик радио.

И защото занданите нямат право да развиват комерсиална активност, страната преотстъпва постройките с ведомствени жилища за стопанисване на Държавна фирма „ Затворно дело “.

В Бургас са построени три блока на метри от стените на пандиза. Към днешна дата са останали два, като единият е в доста неприятно положение. Много от жилищата в тях се населяват от наследници на покойници, работили в Бургаския затвор.

Така на процедура някои от заетите в пандиза чиновници, които не са от Бургас не могат да бъдат настанени в държавно жилище, изясни шефът на бургаския затвор Бранимир Мангъров.

По думите му, проектите на правосъдното министерство са двата блока в Бургас и десетки други в цялата страна да бъдат ремонтирани и употребявани по предопределение – за отдаване чартърен на чиновници в затворната система.

До ведомственото през годините са подадени голям брой сигнали за казуса, а първите стъпки към този момент са подхванати.

От заповед на регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков да вземем за пример разбираме, че внук на умряла през 2014 година жена непозволено населява жилище на „ Индустриална “ 88, част от фондовите жилища към бургаския затвор.

От разпореждането излиза наяве, че дребният апартамент от 48 кв./м би трябвало да бъде непринудено освободен до края на февруари, тази година.
„ Проблемът съществува освен в Бургас. Преди години при наводнението в Маринка получихме молба от наш чиновник, който живее там със фамилията си за разпределяне на ведомствено жилище. За страдание не можахме да намерим свободно “, сподели Мангъров.
Предстои да бъде направено авансово изследване за ремонта на гореспоменатите здания. Конкретни периоди – към момента няма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР