Държавният департамент на САЩ заяви, че ще предостави на Украйна

...
Държавният департамент на САЩ заяви, че ще предостави на Украйна
Коментари Харесай

USA ще дадат $100 милиона помощ за гражданска сигурност на Украйна

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че ще даде на Украйна $100 милиона помощ “за обезпечаване на съществена сигурност на границите, поддържане на функционалностите на гражданското правоприлагане и отбрана на жизненоважната държавна инфраструктура”.

Това се случва, до момента в който съветските удари по Украйна не престават – в събота западният град Лвов, който значително беше пощаден до момента, беше подложен на мощен ракетен обстрел. Президентът на Съединени американски щати Байдън бе на посещаване в Полша, чиято граница е единствено на 70 километра от Лвов.

Междувременно  BBC заяви: Съединени американски щати не желаят да натикат Путин в ъгъла

„ За бога, този човек не може да остане на власт “, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън за Владимир Путин в съботната си тирада в полската столица Варшава в събота.

Фразата му незабавно бе последвана от реакция на Белия дом, където споделиха, че Байдън не приканва за промяна на режима, а акцентира, че на Путин не му е разрешено да упражнява власт над съседите си, разяснява Антъни Зъркър, сътрудник на Би би си за Северна Америка.

Това явно беше опит за крачка обратно и израз на опасенията са, че сходно мнение ще се схване като оказване на по-голям напън върху Путин и ще го направи по-неспокоен. Като се има поради, че той е началник на страна, която се бори във военно отношение и управлява нуклеарен боеприпас, американците желаят да покажа, че не притиснат Путин в ъгъла. Директното приканване за смяна на режима може да аргументи неустойчивост и да усили непредсказуемостта. А непредсказуемостта е последното нещо, което се желае при тези условия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР