Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 млн. долара

...
Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 млн. долара
Коментари Харесай

$10 млн. за информация за руски хакери

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи премия от 10 млн. $ за информация за 6 съветски хакери от ГРУ. В известие в " Туитър " Департаментът написа, че „ те са таргетирали сериозна инфраструктура на Съединени американски щати благодарение на злонамерени кибероперации “, съобщи БНР.

„ Изпратете ни информация за техните действия посредством нашата линия за докладване в тъмната мрежа “, се споделя в изказването. Линията Rewards for Justice предлага премията за информация, водеща до идентифицирането или локализирането на всяко лице, което, действайки по напътствие или под контрола на непознато държавно управление, взе участие в злонамерени кибер действия против сериозна инфраструктура на Съединени американски щати в нарушаване на Закона за компютърните измами и злоупотреби (Computer Fraud and Abuse Act - CFAA).

Офицерите от ГРУ Юрий Сергеевич Андриенко, Сергей Владимирович Детистов, Павел Валериевич Фролов, Анатолий Сергеевич Ковалев, Артем Валериевич Очимченко, Артем Петр Николаевич Плискин са членове на група, употребила злотворен програмен продукт и подхванала противозаконни дейности в стратегическа изгода на Русия посредством неоторизиран достъп до компютри, се споделя в формалното известие.

Заподозрените са виновни за заразяването на компютри със злоумишлен програмен продукт на 27 юни 2017 година в Съединените щати и по света, употребявайки злотворен програмен продукт. Техните дейности развалили компютрите на лечебни заведения и други медицински заведения в здравната система на Западна Пенсилвания, огромен фармацевтичен производител в Съединени американски щати, и други юридически лица от частния бранш на Съединени американски щати. Загубите от злонамерените кибердейности за американските организации се пресмятат на съвсем 1 милиард $. На 15 октомври 2020 година федерално жури упрекна шестимата съветски офицери в скрит план за осъществяване на компютърна машинация и корист, щета на предпазени компютри и обири на идентичност.

Нарушенията на закона включват предаване на закани за изнудване като част от офанзиви за приемане на откуп; тенденциозен забранен достъп до компютър или превишаване на позволения достъп и по този метод приемане на информация от всеки предпазен компютър; съзнателно предизвикателство на предаване на стратегия, информация, код или команда и вследствие на такова държание съзнателно причиняване на вреди без позволение на предпазен компютър. Към предпазените компютри спадат освен компютърните системи на държавното управление на Съединени американски щати и на финансовите институции, само че и тези, които се употребяват в междудържавната или задграничната търговия или връзка или въздействат върху тях.

„ Съизмеримо със сериозността, с която преглеждаме тези киберзаплахи, Rewards for Justice сътвори линия за докладване в Дарк уеб, с цел да отбрани сигурността и сигурността на евентуалните източници. На отговарящите на изискванията източници може да бъдат предоставени вероятни заплащания за награди посредством криптовалута “, декларира Департаментът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР