Държавният департамент на САЩ и Пентагонът не са били предварително

...
Държавният департамент на САЩ и Пентагонът не са били предварително
Коментари Харесай

Тръмп изненада Пентагона и Държавния департамент

Държавният департамент на Съединени американски щати и Пентагонът не са били авансово предизвестени за проектите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да приключи доставката на оръжия на сирийските кюрди от „ Силите за национална самоотбрана” (YPG), заяви Associated Press. Официалните лица и в двете ведомства, които при естествени условия биха били осведомени за смяна на политиката на Съединени американски щати по отношение на даването на оръжия на сирийските кюрди, обявиха, че не са били известени. В обявата също по този начин се отбелязва, че не е ясно дали Вашингтон е предизвестил кюрдите за подхванатата стъпка преди да заяви за това на турската страна.

„ Прекратяването на доставката на оръжие може да докара до понижаване на напрежението сред Съединени американски щати и Турция”, написа още Associated Press и добавя, че мярката може да бъде „ деморализиращ удар” за кюрдите.

Вестник The Wall Street Journal въз основата на информация от притежател източник, също написа, че решението на Тръмп е било изненада за редица сътрудници от администрацията на Съединени американски щати. Изданието отбелязва, че американските военни към момента не са получили нови указания по отношение на въоръжаването на кюрдите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР