Държавният департамент на САЩ е заявил, че в понеделник Русия

...
Държавният департамент на САЩ е заявил, че в понеделник Русия
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Русия в безразсъдни изпитания на противоспътниково оръжие

Държавният департамент на Съединени американски щати е декларирал, че в понеделник Русия „ неразумно “ е провела тествания на портивоспътниково оръжие, вследствие на което са зародили закани за астронавтите на Международната галактическа станция, написа РИА Новости.

В резултат на това Вашингтон има намерение взаимно със своите съдружници да даде отговор на Русия, се споделя в заявление на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, оповестено през днешния ден. Както се твърди в известието, „ на 15 ноември 2021 Руската федерация неразумно е провела разрушителни тествания на противоспътникова ракета с директно извеждане на орбита против един от своите спътници “. В резултат на това са се образували повече от 1500 парчета, които „ могат да се проследят “. Според Блинкен евентуално съществуват и „ стотици хиляди орбитални парчета с по-малък размер “, цитира известието ТАСС.
Изстреляната от КНДР ракета е с изменяща се траектория с опция за неочаквани удари
Изстреляната на 19 октомври от КНДР ракета от подводница е била усъвършенствана версия на ракета с дребен обхват с изменяща се траектори...

Според известието основаването на поле от парчета на ниска околоземна орбита е неуважение на галактическата сигурност. Отломките от спътника и в бъдеще ще съставляват опасност за галактическите апарати и задачи, принуждавайки МКС да прави маневри за попречване на конфликти.

Твърди се също по този начин, че разработваните от Русия противоспътниови системи усложняват потреблението на Космоса от Съединени американски щати и съдружниците, подкопават стратегическата непоклатимост и съставляват опасност.

През декември 2020 година галактическото командване на Съединени американски щати съобщи, че Русия е провела ново тестване на ракети, ориентирани за заличаване на спътници. По-рано галактическото командване на Съединени американски щати е съобщило за сходни тествания през април 2020. Тогава от външното министерство на Русия обявиха, че по подобен метод Вашингтон се пробва да оправдае личните си проекти по разполагане на оръжие в Космоса.

При това аналогични оръжия се създават както в самите Щати, по този начин и от други страни. През 1985 година Съединени американски щати, благодарение на противоспътниковата ракета ASM-135 ASAT, изстреляна от изтребител F-15, на височина 555 километра е опустошен научният сателит Solwind. А през 2008 американската корабна противоракета SM-3 на височина 247 км е унищожила военния сателит USA-193.
Изпробва ли Китай хиперзвукова ракета, способна да порази всяка точка на Земята?
Китай е тествал нуклеарна хиперзвукова ракета, която може да удари всяка точка на Земята за минути. Това заяви вестник “Файненшъл т...

Ръководителят на съветския Институт за галактическа политика Иван Моисеев съобщи, че военното командване на Съединени американски щати приказва за опасност на своите галактически средства от страна на Китай и Русия, с цел да измъкне в допълнение финансиране от Конгреса. Според специалиста заявки за сходни закани съществуват „ от момента на изстрелването на първия неестествен сателит на Земята “.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР