Държавните самолети да могат да се наемат за частни полети,

...
Държавните самолети да могат да се наемат за частни полети,
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлага: Правителственият авиоотряд да извършва частни полети

Държавните самолети да могат да се наемат за частни полети, оферират депутати от ПП-ДБ, отпред с Кирил Петков. Идеята е импортирана като промени в Закона за гражданското въздухоплаване.

Основната смяна цели държавният авиационен оператор да стане компания, която да генерира облага и по този метод да се даде опция да бъдат вдигнати заплатите на водачите. Това може да стане посредством преобразуването на държавния авиационен оператор в еднолично комерсиално сдружение със 100% държавно присъединяване, което ще оперира под шапката на министъра на превоза.

В момента държавният авиоотряд е напълно на бюджетна прехрана, заради което има ограничавания на заплатите на водачите. Съществува и различен проблем, че летците се постанова да правят и странични полети, с цел да поддържат нужните часове нальот, а и по чисто финансови подбуди.

Проектът за промени в Закона за гражданското въздухоплаване  предлага преобразуването в комерсиално сдружение на държавния авиационен оператор да се приравни към общоприета самолетна компания и да има и спомагателни доходи. По този метод, съгласно вносителите, ще отпаднат и финансовите ограничавания. В претекстовете се показва още, че отговорностите му да транспортира хората от властта остават, за което ще се отпускат пари от бюджета.

Ако бъдат признати тези оферти, държавният авиоператор ще бъде преобразуван в общоприета самолетна компания. Това ще  даде възмажност летателните му машини да се употребяват и за търговски полети против възнаграждение,

Според министъра на превоза Георги Гвоздейков, сходно превръщане ще разреши потреблението на машините и за осъществяване на незабавна здравна помощ по въздуха. Нещо, което към омемнат не е допустимо, защото в този си тип държантият оператор не дава отговор на европейските стандарти.

Към момента авиоотрядът на властта има „ Фалкон “ и „ Еърбъс “, както и три хеликоптера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР