Държавните ръководители трябва да работят заедно за установяването на международен

...
Държавните ръководители трябва да работят заедно за установяването на международен
Коментари Харесай

Пред Путин и Ердоган Си Дзинпин призова за ”по-справедлив и разумен” международен ред

Държавните ръководители би трябвало " да работят дружно за установяването на интернационален ред с по-справедлива и рационална устременост ", посочи той на форума, проведен в контраст на Запада.

Създадена през 2001 година, ШОС сплотява Китай, Русия, четири страни от Централна Азия (Казахстан, Киргизстан, Узбекистан и Таджикистан), Индия и Пакистан.

" Би трябвало да насърчаваме общочовешките полезности, да се откажем от игрите с нулева сума и от политиката на основаване на блокове ", съобщи Си Дзинпин.

Той не даде за образец никоя страна, само че Китай по принцип употребява този тип лексика, с цел да осъди Съединени американски щати и околните им съдружници.

" Необходимо е твърдо да браним интернационалната система, поставяща в своя център Организация на обединените нации, както и интернационален ред, учреден на интернационалното право ", отсече Си.

Словото му бе произнесено пред редица държавни водачи като съветския президент Владимир Путин, иранския - Ебрахим Раиси и турския - Реджеп Тайип Ердоган, чиято страна е " сътрудник за разговор " на ШОС.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР