Държавните лидери на страните от G7 осъждат застрашаването на сигурността

...
Държавните лидери на страните от G7 осъждат застрашаването на сигурността
Коментари Харесай

G7 настоява да се гарантира безопасността на ядрените обекти в Украйна

Държавните водачи на страните от G7 осъждат застрашаването на сигурността на нуклеарни обекти в Украйна от страна на съветската войска, заяви организация „ Укринформ “. Те показват дълбокото си безпокойствие от нападенията на агресора против такива обекти и наоколо до тях.

Лидерите си дават сметка, че заплахата за гражданското популации при нанасяне на провали на нуклеарен обект може внезапно да нарасне по време на въоръжения спор и че радиологичната заплаха за гражданското население и околната среда от нуклеарна повреда надвишава рамките на която и да е страна, се споделя в взаимно изказване на G7, с което „ Укринформ “ разполага.

Страните от Голямата седморка приветстват напъните на генералния шеф на МААЕ за реализиране на рамково съглашение за сигурността на нуклеарните обекти за мирни цели в Украйна по време на настоящия въоръжен спор.

Необходимо е да се резервира физическата целокупност на нуклеарните уреди – реактори, басейни или места за запазване или погребение на радиоактивни боклуци, означават водачите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР