Държавните институции са силно дестабилизирани, лишени от обществено доверие. Това

...
Държавните институции са силно дестабилизирани, лишени от обществено доверие. Това
Коментари Харесай

Комитетът за антиджендър референдум не хареса новия социален министър

Държавните институции са мощно дестабилизирани, лишени от публично доверие. Това се споделя в послание на Инициативния комитет за, образование и агитация, свързани с смяна на пола и с концепции за различен пол, с изключение на мъжки и женски пред деца и възпитаници в просветителна система на България.

В изказването се показва също, че върху съставянето на новото постоянно държавно управление тежи сянка на съмнение поради безпринципни сделки, политически клиентелизъм, спор на ползи и подозрения в икономическа и политическа взаимозависимост на кабинета като цяло и на обособени министри.

" Обществените връзки в страната са надълбоко смутени, повредени от политическата рецесия, продължаваща към този момент няколко години. На този декор назначението на лица, известни в обществото със своята пристрастност и обязаност с неправителствени организации (НПО), с нищожен административен опит, с данни за взаимозависимост от задгранични източници на финансиране , подкопава публичното доверие и обрича активността на държавното управление на служене на непознати цели, които нямат нищо общо с главните ползи на българското общество ", декларират от инициативния комитет.
 Новите министри влизат в кабинети без замове
Новите министри влизат в кабинети без замове

С благодарности, обещания за последователност и надграждане и декларирани цели

От организацията показват като образец за това назначението на изпълнителния шеф на фондация " За нашите деца " Иванка Шалапатова за министър на труда и обществената политика . В обръщението се акцентира, че това предопределение удостоверява изказванията на публични персони и организации за обединяване сред джендър-средите и държавната власт, а срастването на страната със подвластни от чужбина Неправителствени организации било потвърдено на процедура.

От инициативния комитет показват, че фондация " За нашите деца " е член на Национална мрежа за децата, която била известна про-джендър социална организация.

" През годините, тя е получавала голямо финансиране от задгранични финансови източници. Според медийна информация, оповестена в обществените мрежи, единствено за 5 години, сред 2011г. и 2016г. фондацията на госпожа Иванка Шалапатова е получила 22 млн. лв. . Става дума за основна финансова помощ за неправителствена организация в страна, намираща се от три десетилетия в непрекъсната икономическа и финансова рецесия ", показват от комитета.
 Няма време, подканва ГЕРБ Свиленски, само че значимата тематика била джендъра
Няма време, подканва ГЕРБ Свиленски, само че значимата тематика била джендъра

Според него без 23-та депутати от Българска социалистическа партия държавно управление е мъчно да бъде формирано

В обръщението се споделя още, че Шалапатова е магистър по българска и британска лингвистика и е учила в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " и в ЮЗУ " Н. Рилски " в Благоевград, като била закрепостен шеф на фондация " За нашите деца ", а тя пък била правоприемник на английската благотворителна организация " Всяко дете. Англия ". Шалапова работила по ръководство на планове в региона на обществените и интегрирани услуги, стратегическо ръководство и финансиране, връзка и обществена отговорност, основаване на професионални мрежи, ръководство на планове и личен състав, политики и покровителство. " През 2013 година е назначена за няколко месеца на неуместно висок за нейния опит и стаж пост - зам.-министър на труда и обществената политика в МТСП в служебното държавно управление с Премиер Марин Райков. Преминала е кратковременни образования във Англия, Унгария, Германия в региона на водачеството, стратегическото и организационното ръководство и ранното детско развиване. Според редица изявления в медиите Шалапатова е прочут последовател и покровител на джендър-общността и ЛГБТИ демократични полезности ", се акцентира също в изказването.

Според инициативния комитет назначението на Иванка Шалапатова за обществен министър е неприемливо поради непълен административен опит в държавната администрация и заради спор на ползи със сферата, която ще управлява. От организацията смятат, че Шалапатова сензитивно отстъпва по административен опит на двамата последни министри на труда и обществената политика. Съзират и явен спор на ползи в съчетаването на поста министър на труда и обществената политика и с длъжността изпълнителен шеф на неправителствена организация, която е частен снабдител на обществени услуги, лицензиран от Агенцията за качеството на обществените услуги, подчинена на МТСП. От комитета подозират, че Шалапатова ще фаворизира своите сътрудници от неправителствения бранш в региона на обществените услуги и политиката й ще облагодетелства директно или индиректно фондацията " За нашите деца " .
 Върху Българска социалистическа партия се изсипал огънят от пъкъла, а Нинова търси поддръжка да избавя децата
Върху Българска социалистическа партия се изсипал огънят от пъкъла, а Нинова търси поддръжка да избавя децата

Тя моли депутатите да поддържат референдума на Българска социалистическа партия срещу джендър идеологията

От инициативния комитет означават, че министърът на труда и обществената политика директно управлява и организира политика, обвързвана със обществените услуги, в която работи и нейната досегашна фондация, като Шалапатова ще дава отговор за активността на фондацията, която е управлявала в продължение на повече от десетилетие. " Чудно ли е тогава за какво в Народното събрание се внасят законопроекти, които покачват ролята на неправителствените организации в региона на обществените услуги ", се пита риторично в обръщението.

Поради това, с оглед недопускане на спор на ползи, от организацията упорстват за оставката на Иванка Шалапатова от поста министър на труда и обществената политика .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР