Държавните институции проверяват сигнал за проблем с облагането на игрите

...
Държавните институции проверяват сигнал за проблем с облагането на игрите
Коментари Харесай

Властите проверяват сигнал за несъбрани 250 млн. лв. от лотария

Държавните институции ревизират сигнал за проблем с облагането на игрите на най-голямата частна лотария на пазара – " Националната лотария ", научи Mediapool. Според сигнала, доказан от още два самостоятелни един от различен източника, лотарията заплаща занижена (пропорционално) сума на фона на държавния състезателен тотализатор за едни и същи игри, тъй като употребява друга формула за пресмятане на държавната такса върху хазарта.

Сигналът за казуса е подаден от братята Цветомир и Боян Найденови и техния татко Стефан Найденов, които са измежду създателите на " Еврофутбол " при започване на 1990-те години и дългогодишни съдружници на предприемача Васил Божков. В момента има тежък спор сред Найденови и Божков, обвързван със собствеността на компанията за
залагания " Ефбет " (Efbet).

В началото на декември сигналът е импортиран до Главна прокуратура, Специализираната прокуратура, Министерството на финансите и Националната организация за приходите.

От Национална агенция за приходите потвърдиха пред Mediapool, че ще създадат инспекция на
лотарията, чиято цел е да изследват дали е заплатен правилен размер на корпоративния налог.

Говорителят на Специализираната прокуратура разгласи пред Mediapool, че не дава информация по съответни следствия, тъй като няма по какъв начин да знае какви сигнали постъпват в институцията, нито може да разреши изнасянето на информация, тъй като това се прави от наблюдаващия прокурор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР