Държавните и правителствените ръководители на НАТО заявиха във вторник, че

...
Държавните и правителствените ръководители на НАТО заявиха във вторник, че
Коментари Харесай

НАТО иска по-добри отношения със Сърбия, осъжда напрежението в Косово

Държавните и държавните ръководители на НАТО обявиха във вторник, че Западните Балкани остават район от стратегическо значение за Алианса , като прибавиха, че по-силните връзки със Сърбия биха били от изгода за целия район и осъдиха ескалацията на напрежението в Косово, оповестява N1.

" Укрепването на връзките сред НАТО и Сърбия би било от изгода за Алианса, за Сърбия и за целия район. Очакваме Сърбия да се ангажира с НАТО и нейните съседи по градивен метод , в това число в своите обществени известия по отношение на взаимните изгоди от съдействието сред НАТО и Сърбия ", се споделя в официалното съобщение на срещата на върха във Вилнюс.
 НАТО: Косово и Сърбия не демонстрират напредък към деескалация
НАТО: Косово и Сърбия не демонстрират напредък към деескалация

Остро предизвестие към водачите на двете страни

Срещата на върха на НАТО даде поддръжка на Европейския съюз - да улесни разговора сред Белград и Прищина и прикани двете страни " да се ангажират добросъвестно за реализиране на трайно политическо решение ".

" Призоваваме и двете страни неотложно да понижат напрежението, да се върнат към разговора и да се ангажират градивно в използването на съглашението по пътя към нормализиране сред Белград и Прищина, реализирано неотдавна в Брюксел и Охрид ", се споделя в официалното съобщение.

В него се споделя, че Алиансът остава зает с продължаващия ангажимент на НАТО в Косово , в това число посредством КФОР, който ще продължи да обезпечава безвредна и сигурна среда и независимост на придвижване в Косово в сходство с Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
 Руски пропагандисти са се впили в сръбски институции, университети и медии
Руски пропагандисти са се впили в сръбски институции, университети и медии

Имат цяла мрежа от неофициални сътрудници измежду сръбските радикални леви и десни, които заемат високи позиции

" Последните ескалационни дейности са неприемливи и ние осъждаме насилието в Северно Косово , както и непровокираните офанзиви, които предизвикаха съществени пострадвания на бойци на НАТО. Увеличихме наличието на войските на КФОР, с цел да отговорим на повтарящото се напрежение. Всички промени в позицията на нашите сили в КФОР ще останат основани на изискванията, а не на календара ", се прибавя в него.

В официалното съобщение на срещата на върха се споделя, че НАТО остава мощно зает със сигурността и стабилността на Западните Балкани , като поддържа промени, които предизвикват съответните желания към НАТО и Европейски Съюз на страните в района, което съгласно водачите на Алианса изисква непрестанно внимание и ангажимент за противопоставяне провокации .
 Денков: Шансът войната в Украйна да се придвижи в прилежащи страни е нищожен
Денков: Шансът войната в Украйна да се придвижи в прилежащи страни е нищожен

Сериозна е заплахата да се възпламенят Западните Балкани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР