Държавни лидери поздравиха турския президент Реджеп Ердоган за преизбирането му.

...
Държавни лидери поздравиха турския президент Реджеп Ердоган за преизбирането му.
Коментари Харесай

Държавни лидери поздравиха Реджеп Ердоган за победата на изборите

Държавни водачи поздравиха турския президент Реджеп Ердоган за преизбирането му. При 99% обработени бюлетини Ердоган получава 52,1%, а съперникът му Кемал Кълъчдароглу – 47,9%.

Ердоган печели вота и зад граница

„ Изборната победа е натурален резултат от безкористния труд като държавен глава на Турция “, се споделя в известието на съветския президент Владимир Путин.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави Ердоган за успеха и изрази вяра за „ подсилване на стратегическото партньорство в интерес на двете страни, както и подсилване на съдействието за сигурността и стабилността на Европа “.

„ Германия и Турция са близки сътрудници и съдружници. Нашите жители стопански системи са надълбоко преплетени. Поздравления за президента Ердоган – дружно желаеме да придвижим общия си дневен ред със пресен подтик “, написа немският канцлер Олаф Шолц.

„ Франция и Турция имат големи провокации, пред които би трябвало да се изправят дружно. Връщане на мира в Европа, бъдещето на нашия евроатлантически съюз, Средиземно море. С президента Ердоган, който приветствам за преизбирането му, ще продължим да вървим напред “, написа френският президент Емануел Макрон в Туитър.

„ Очаквам с неспокойствие да продължа да построявам връзките ЕС-Турция. От стратегическо значение е както за Европейски Съюз, по този начин и за Турция да работят за напредъка на тези връзки в интерес на нашите хора “, написа ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Поздравление за президента Ердоган за безспорната си победа “, написа в обществените мрежи министър председателят на Унгария Виктор Орбан.

„ Очакваме с неспокойствие да продължим да работим дружно за цялостно нормализиране на връзките сред нашите страни “, написа министър председателят на Армения Никол Пашинян.

Турският президент се обърна към събралите се в Истанбул от покрива на рейс

Преди това премиерът на Либия Абдул Хамид Дбейба също изпрати своите поздравления.

Президентът на Иран поздрави Реджеп Ердоган. Ебраим Раиси дефинира подебата му като " знак за продължителното доверие на хората в Турция ".

Опонентът му Кемал Кълъчдароглу остава втори

Президентът на Венецуела Николас Мадуро поздрави  на " своя брат и другар " Реджеп Ердоган за " триумфа ". Емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани също поздрави Ердоган за успеха.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР