Държавната ВМЗ-Сопот ще продава продукцията си вместо Емко на пазарите,

...
Държавната ВМЗ-Сопот ще продава продукцията си вместо Емко на пазарите,
Коментари Харесай

ВМЗ-Сопот ще продава продукцията си вместо Емко на договорените пазари

Държавната ВМЗ-Сопот ще продава продукцията си вместо " Емко " на пазарите, контрактувани и извоювани от частната компания, посредством комерсиалната компания " Кинтекс ". Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов пред парламентарната икономическа комисия:

Предвид това, че не се знае по кое време ще бъде възобновен лицензът на " Емко ", уповавам се в този момент, на 6-и, да бъде възобновен, " Кинтекс " пристъпи към повреждане на договорите. Но незабавно беше подписан контракт с ВМЗ-Сопот. Реално цената, която ВМЗ-Сопот даде, е с към 10% по-ниска от тази на " Емко ". Това значи, че даже при веселба от 10 седмици на доставката на стоката към третата страна, това ще бъде покрито от разликата, която е дадена като по-добра цена от ВМЗ-Сопот.

Недопустимо е такова опълчване на частни и държавни компании, разяснява Румен Гечев от Българска социалистическа партия и настоя държавният интерес да бъде предпазен:

За мен това е безусловно неприемливо - българските държавни институции да основат обстановка, в която ние да рискуваме покупко-продажби за стотици милиони, износи, единствено и единствено с цел да осъществим нечии ползи. Българската страна от цялата тази работа може единствено да загуби, какво ще завоюва. Ще икономиса 10% от единия джоб, плюс на другия - към медиатора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР