Михайлов е член на партията, как да изключва, кой да

...
Михайлов е член на партията, как да изключва, кой да
Коментари Харесай

Марков: Михайлов е член на партията, как да изключва, кой да изключва

" Михайлов е член на партията, по какъв начин да изключва, кой да изключва ", разяснява заканите на идеолога на " Величие " Николай Марков. И добави, че няма метод " елементарен член " да изключва депутати. " Може би го е споделил в някакво прочувствено положение. Той е добродушен човек, безусловно същински и жизнерадостен. Той реагира прочувствено ", продължи снизходително Марков по адрес на Михайлов.

Той описа още, че попитал Михайлов дали има доказателства, че парламентарната група или хора от нея са купени. Бизнесменът нямат доказателства.

" Ако реакцията му е обоснована, би трябвало да е на съответни обстоятелства, а не кой какво е сънувал нощес. Ако има доказателства, да ги даде ", сподели още Марков и уточни, че Михайлов не е влезнал в листите на " Величие ", тъй като желал да се занимава с предприемачество. Той нямал достъп до осведомителните потоци в Народното събрание, които ръководителят на партията, т.е. Марков, би трябвало да регистрира. Гласуването с ГЕРБ и Движение за права и свободи било за " сервизно решение " и от това не можело да се вършат генерални заключения и да се преекспонира. " Това е доста обидно за депутатите, за тези, които са ни подкрепили, и за мен като ръководител ", уточни Марков.

" Има евентуално разединение в партията, това е напряко изменничество. Вчерашното гласоподаване е изменничество против народа. Не можем да гласуваме за нарушители. Говорих с деветима от нашите депутати, които споделиха твърдо, че няма да създадат такова нещо, другите ми споделят, че това е политика ", закани се Михайлов в събота по време на събора в " Историческия парк ". Той не посочи за кое гласоподаване приказва, само че в петък депутатите на " Величие " осигуриха 13 гласа, а не 5-6, за избора на Анна Александрова от ГЕРБ за началник на комисията за смяна на правилника на Народното събрание. Т.е. за нея гласоподава цялата парламентарна група на партията. Освен тях, кандидатурата на Александрова беше подкрепена от ГЕРБ, Движение за права и свободи и трима души от групата на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ).

В момента " Величие " има 13 депутати. Ако петима изоставен или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, тъй като за съществуването и са нужни най-малко 10 депутати.

На въпрос дали " Величие " остава на позицията си, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи, Марков отговори: " Вероятно, дано да забележим по какъв начин ще се развият обстановките ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР