Държавната ТЕЦ Марица Изток 2 да пусне допълнително още един

...
Държавната ТЕЦ Марица Изток 2 да пусне допълнително още един
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Рекордната цена на тока е убийствена за индустрията

Държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " да пусне в допълнение още един или два от блоковете си. Това прикани в Народното събрание ръководителят на Българския енергиен и минен конгрес и народен представител от " ИТН " Иван Хиновски.

По думите му на Българската енергийна борса царува безпорядък и обстановката е тревожна.

" Вследствие на това поражда неестествен недостиг и цената доближи връх на 3 август от 293,30 лв., а тази заран доближи равнища към 400 лева Това е убийствено за българската промишленост ", уточни Хиновски.

Според него БЕХ бездействат, което той окачестви като " бойкот на българската промишленост ".

" Очакват се тежки последствия за промишлеността, заетостта, вноските за бюджета, само че също по този начин и въздействие върху нашите персонални сметки, тъй като през цената на снабдител последна инстанция ще се върне върху редица дребни и междинни предприятия ", предизвести специалистът.

Той прикани за незабавни ограничения и включване в употреба на нови мощности на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ".

" Обръщам се с зов персонално към министъра на енергетиката и шефа на БЕХ за незабавни ограничения за повишението на ликвидността на енергийната борса. И в конкретика - Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " да пусне в употреба един или два спомагателни блока ", бяха думите на Хиновски.

От Има Такъв Народ упорстват също така прокуратурата да се самосезира по отношение на спекулацията на енергийната борса. Хиновски даде обещание в случай че Има Такъв Народ пристигна на власт, да бъде основана специфична комисия за злоупотребите.

 

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР