Държавната специализираната болница за физикална терапия и рехабилитация е първата

...
Държавната специализираната болница за физикална терапия и рехабилитация е първата
Коментари Харесай

Нова апаратура помага за раздвижване след прекаран инсулт

Държавната профилираната болница за физикална терапия и рехабилитация е първата в страната, която разполага с роботизирана кинезитерапия.

Пациентите от през днешния ден ще могат да се възползват от новата технологията, която оказва помощ за лекуване при нарушаване на двигателните функционалности. Апаратурата за роботизирана рехабилитация в нов бранш на болничното заведение е планувана главно за оживление на пациенти след тежък инсулт, детска церебрална парализа и множествена склероза. С единият от апаратите кинезитерапевтите могат да работят даже с дребни бебета.

" Тази въпросна виртуална действителност основава действителност на пациента, който образоваме било в вървене, придвижване на горен крак или отработване на фините придвижвания. Създава действителност, че ние го караме да движи чаша, да реалокира предмети в кухня и спалня ", сподели Д-р Йордан Иванчев - шеф на Специализираната болница за физикална терапия и рехабилитация.

" Самият развой ще бъде друг, тъй като тук задействаме двигателната и умствената интензивност, защото има екран, на който пациента ще вижда действително какво се случва със самата походка ", изясни Даниел Иванов - кенезитерапевт в Специализираната болница за физикална терапия и рехабилитация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР