Държавната следствена служба на Украйна завърши досъдебното разследване срещу проруския

...
Държавната следствена служба на Украйна завърши досъдебното разследване срещу проруския
Коментари Харесай

Украйна дава на съд Виктор Медведчук за държавна измяна

Държавната следствена работа на Украйна приключи досъдебното следствие против проруския опозиционен политик Виктор Медведчук , който е упрекнат в държавна измяна , и е изпратила делото в съда, заяви през днешния ден службата, представена от.

Ukraine files treason case against Putin ally
— Associated Risks Ltd (@RisksAssociated)
Медведчук, който е един от съдружниците в Украйна на съветския президент Владимир Путин,

може да получи до 15 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен в държавна измяна и нарушение на законите и обичаите на войната, се споделя в изказване на службата, оповестено на формалния ѝ уебсайт.

В отчет на проверяващите се споделя, че Медведчук е съдействал на съветското управление

за осъществяване на подривни дейности против Украйна, в това число посредством събиране на информация за местонахождението на военни подразделения.

Украинският политик, който оглавява партията "Опозиционна платформа - За живота ", отхвърля обвиняванията.

През май 2021 година Медведчук беше упрекнат в "държавна измяна " и "нарушаване на законите и обичаите на войната " и бе подложен под домакински арест.

Печерският областен съд в Киев му дефинира мярка за неотклонение под формата на домакински арест. През октомври тази година водачът на опозицията и непосредствен на съветския президент Путин в Киев беше упрекнат още веднъж, този път за "държавна измяна " и "подпомагане на активността на терористични организации ".

Разследването твърди, че той е взел участие в доставки на въглища от неконтролирани от държавното управление региони на Донбас в края на 2014 година и началото на 2015 година на стойност над 200 млн. гривни (около 7,6 млн. долара). Политикът отхвърля обвиняванията против него.

На 27 февруари юристът на Медведчук Лариса Чередниченко съобщи, че политикът е напуснал дома си в Киев, където изтърпява наказване домакински арест, поради закани за живота му от страна на националистически обединения, само че остава в украинската столица.

На 18 март съд в Украйна издаде заповед за ареста на Медведчук и полицията го разгласи за национално търсене.

Той беше арестуван през април, откакто избяга от домашния си арест дни след началото на съветското навлизане в Украйна на 24 февруари.

Същия месец украинският президент Володимир Зеленски предложи на Москва замяна на Виктор Медведчук с пленените в Русия украинци.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР