Държавната петролна компания ще бъде закрита, и скоро ще внесем

...
Държавната петролна компания ще бъде закрита, и скоро ще внесем
Коментари Харесай

Нинова: Държавната петролна компания ще бъде закрита

Държавната петролна компания ще бъде закрита, и " скоро ще внесем законопроект, обвързван със закриването й ". Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова в отговор на депутатски въпрос, в границите на представянето на проектобюджета за 2022 година в отрасловата парламентарна комисия.

Вицепремиерът заяви, представена от Българска телеграфна агенция, че остава открит въпросът за съхранението на запасите от горива. " Обсъждаме компаниите, които са длъжни по закон да съхраняват ресурси, да заплатят това обвързване, тези ресурси под формата на средства. А страната да ги купува, съхранява и да отговоря, с цел да бъдат те безусловно обезпечени и да не зависят от частни ползи, от това коя компания дали ги съхранява, или не ", изясни Нинова.

По думите й, от време на време заниженият надзор в тази сфера демонстрира, че не всички си извършват задължението да съхраняват ресурси от горива.

" Затова ние считаме, че страната би трябвало да поеме огромния ангажимент, да ги обезпечи, страната има задоволително терени, където да ги съхранява, а компаниите, чието обвързване е това, да ги заплащат ", добави министърът на стопанската система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР