Държавната млекопреработвателна компания Ел Би Булгарикум“ ЕАД избра четирима големи

...
Държавната млекопреработвателна компания Ел Би Булгарикум“ ЕАД избра четирима големи
Коментари Харесай

„Ел Би Булгарикум“ избра четирима доставчици на българско мляко в открита процедура

Държавната млекопреработвателна компания „ Ел Би Булгарикум “ ЕАД избра четирима огромни снабдители на българско сурово краве мляко в открита процедура, която завърши на 25 октомври 2023 г. В състезанието за избор на снабдители участваха 11 нови производители и търговци, които са подали надлежните документи и са спазили крайния период за присъединяване, оповестиха от компанията.

Изборът на четиримата огромни снабдители ще обезпечи диверсификация и сигурност на доставките. Компанията ще разчита и на дребните аграрни производители, с които сдружението ще възвърне партньорства.

Промяната в метода на избор на снабдители дава опция за възобновяване на 100% натоварване на индустриалните мощности. Общото количество, което възнамерява да преработи държавната млечна компания за идващия месец възлиза на 750 000 л. Това ще подсигурява наличностите на всички артикули в магазинната мрежа на сдружението, а междинната цена на литър е 1,06 лева, което е под междинната цена на литър мляко, изкупено от сдружението за последните девет месеца, показват от.Ел Би Булгарикум “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР