Държавната компания Булгаргаз ще поиска увеличение на цената на природния

...
Държавната компания Булгаргаз ще поиска увеличение на цената на природния
Коментари Харесай

Цената на парното и тока остава същата и през януари

Държавната компания " Булгаргаз " ще изиска нарастване на цената на природния газ с 27,6% от януари, оповестиха от сдружението по време навън съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране, осведоми Българска национална телевизия.

Основна причина за нарастването е покачването на цените на синьото гориво на интернационалните тържища. Няма да има нарастване на цената на парното и тока поради повишаването на газа, увери ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Първоначално от " Булгаргаз " предлагаха повишаването да бъде 40 на 100, само че поради топлото време и по-ниското с 20% ползване на синьо гориво са ревизирали прогнозата.

Иван Иванов, ръководител на КЕВР: Нито цената на топлинната сила, т.е. на парното и топлинната сила ще бъде увеличена - тя остава такава, каквато е сега. Нито цената на електрическата сила за битовите консуматори ще бъде променяна. Българските жители може да бъдат спокойни, че енергоресурсите както топлинна сила, по този начин и електрическа сила, остават без смяна.

По материали на Българска национална телевизия и БНР
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР