Държавната компания Автомагистрали спечели поръчката за ремонта на пропадналия мост

...
Държавната компания Автомагистрали спечели поръчката за ремонта на пропадналия мост
Коментари Харесай

Автомагистрали взе ремонта на Тракия на двойно по-висока цена

Държавната компания " Автомагистрали " завоюва поръчката за ремонта на пропадналия мост преди Вакарел на автомагистрала " Тракия ", където от месеци се образуват километрични тапи. Това излиза наяве от регистъра на публичните поръчки, съобщи " Медиапул ". Това е може би първата социална поръчка, която печели държавната компания за ремонт след скандалните контракти с инхаус възлагането по времето на ГЕРБ на автомагистрала " Хемус " и скоростния път Видин - Ботевград.
И тази поръчка е по новия почин, въведен от служебното държавно управление на Румен Радев - вземат участие няколко претенденти, само че до отварянето на ценовите предложения остава единствено един. Нещо повече, в случай че преди се вместваха в прогнозната стойност на обекта, този път " Автомагистрали " е дала над два пъти по-висока цена от индикативната. Но това не е изненада, в случай че се имат поради дейностите на кабинета на Стефан Янев. Тогава довършването на ремонта на пътя сред Владая и Драгичево единствено за два месеца също нарастна двойно.
Въпреки, че оборудването поддаде още през февруари и от този момент се натрупат километрични опашки в час пик на автомагистралата, а тировете се пренасочват по обходен път, публичната поръчка беше оповестена чак през втората половина на април. Оферти подадоха трима претенденти - държавната компания " Автомагистрали " ЕАД, " ОРС Инфраструктура " ООД, която завоюва ремонта на тунел " Топли дол " наскоро, и " Парсек Груп " ЕООД. До отварянето на ценовите предложения е позволена само " Автомагистрали " с предложение от 659 077, 58 лева без Данък добавена стойност. За съпоставяне индикативната стойност на публичната поръчка е 300 000 лева без Данък добавена стойност.
" ОРС Инфраструктура " е отстранена, тъй като не е показала ценова оферта. " Парсек Груп " са отстранени, тъй като не са потвърдили професионалните качества на екипа, който ще работи и нямат подобен опит, демонстрират оповестените документи. Така Областното пътно ръководство в София за победител в поръчката избира държавната компания " Автомагистрали " с двойно по-високата цена.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР