Държавната комисия за развитие и реформи съобщи в петък, че

...
Държавната комисия за развитие и реформи съобщи в петък, че
Коментари Харесай

След края на ковид ограниченията, Китай ще работи за бърз рестарт на икономиката

Държавната комисия за развиване и промени заяви в петък, че епидемията от COVID-19 и обвързваните с нея ограничавания, са оказали „ известно влияние “ върху постоянното икономическо възобновяване през месец ноември, само че китайското стопанство е устояло на шоковете, „ надхвърляйки упованията, показвайки мощна резистентност и капацитет “.

Очакванията на бизнеса и обществото са икономическият напредък на Китай да продължи да се форсира с въвеждането на усъвършенстваните или анулацията на някои от най-строгите антиепидемични ограничения. 

Коментирайки въздействието на актуалната епидемиологична обстановка върху икономическото развиване на Китай, представител на Държавната комисия за развиване и промени сподели, че развиването на потреблението и бранша на услугите е „ лимитирано “, вносът и износът са намалели и упованията на индустриалните предприятия са „ отслабени ненапълно, съгласно наличната до момента информация “. 

Същевременно той акцентира, че държавното управление ще усили напъните си за използване на пакет от политики и следващи ограничения за стабилизиране на стопанската система, както и че е реализиран „ стабилен прогрес “ в използването на финансови принадлежности, разпределяне на специфични заеми за надграждане на съоръжение, както и в разширението на средносрочните и дълготрайни заеми за индустриалния бранш. 

„ Като цяло китайската стопанска система устоя на ударите, които надвишиха упованията, показвайки мощна резистентност и капацитет. Качеството на развиване непрекъснато се усъвършенства, заетостта и цените са като цяло постоянни, а наклонността към икономическо възобновяване не се е трансформирала “, акцентира представителят. 

С премахването на множеството противоепидемични ограничавания и усъвършенстването на оставащите се чака икономическият напредък на Китай да продължи да се форсира, считат от Държавната комисия за развиване и промени. Според плановиците, увеличението на приходите на семействата ще бъде едно от предпочитаните посоки за работа, като стремежът е да се усили размера на групата със междинни приходи. 

Подобни старания са успоредни с насърчаването на нови форми на ползване. В бъдеще Държавната комисия за развиване и промени ще работи със съответните страни за възстановяване на качеството на потреблението посредством в допълнение поощряване на неговите обичайни форми, разширение на потреблението на услуги, нови типове ползване, зелено ползване и ползване в селските региони. 

Миналата седмица комисията разгласява проект за деяние за стимулиране на вътрешното търсене, в който увеличението на приходите и на потреблението се преглеждат като следващи ограничения към насоките, разкрити ден по-рано и ориентирани към по-нататъшно разширение на вътрешното търсене за повишение мащаба на потреблението и вложенията до 2035 г. 

„ През последните две години делът на потреблението на семействата в общия стопански принос се е нараснал. Докато епидемията е под надзор и приемем подобаващи политики, напредък на вътрешното ползване от към 5-6 % през 2023 година би трябвало да бъде изпълним “, счита икономистът Тиен Юн. Според него, Китай към момента разполага със доста пространство за разширение на вътрешното търсене, само че би трябвало да се отвори съществено бранша на услугите. Потреблението в области като медицински грижи, обучение, просвета и спорт към момента са на най-малко и ще е нужно да им се оказва помощ с насърчаващи политики. 

Междувременно, Държавната комисия за развиване и промени се ангажира да работи интензивно и за привличането на повече задгранични вложения в авангардни производства, съвременни услуги, нови и високи технологии, икономисване на енергия и запазване на околната среда. Чуждестранните вложения също са добре пристигнали в централните, западните и североизточните райони на Китай. 

Според представителя на комисията, следва реализирането на проектите за интервала 2021-2025 година за по-нататъшно отваряне на телекомуникациите, както и на образованието, културата, медицинските грижи и други браншове. Комисията ще продължи да ревизира по подобаващ метод негативния лист за достъп на задгранични вложения, да открива нови пилотни зони за свободна търговия и други пазарно насочени промени. 

Миналата седмица изследване на Германската комерсиална камара в Китай сподели, че към 77 % от интервюираните ѝ членове имат вяра, че облагите им в азиатската страна ще продължат да порастват през идващите пет години. В различен сходен отчет 66 % от интервюираните австралийски компании възнамеряват да усилят вложенията в Китай, а 58 % са на мнение, че той ще бъде една от трите най-хубави капиталови дестинации в света през идващите три години. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР